Onderhoud en reparatie

Bij Meijer de fietsspecialist in Veendam en Winschoten weten we hoe belangrijk het voor onze klanten is om snel en vakkundig geholpen te worden. Niet alleen tijdens een aankoop maar juist ook daarna. Dit maakt bij ons het verschil!

Wij streven er dan ook na om een reparatie binnen 24 uur uit te voeren, mocht dit toch niet gaan lukken of is het even wachten op de juiste onderdelen dan is er altijd een gratis leenfiets beschikbaar! Zowel een gewone leenfiets als een elektrische leenfiets. 

In onze beide vestigingen in Veendam en Winschoten kunt u rekenen op geschoolde monteurs die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Of het nu gaat om een kinderfiets of een elektrische fiets, iedere reparatie wordt met zorg uitgevoerd. Bij Meijer de Fietsspecialist in Veendam is een monteur aanwezig die gespecialiseerd is in de Racefiets en Mountainbike. 

Bij onvoorziene kosten bij een reparatie nemen wij altijd eerst contact met u op.

Wij werken met de originele delen van Shimano en wij zijn gecertificeerd Shimano Service Center. 

Laat uw fiets minimaal een keer per jaar onderhouden door het serviceteam van Meijer de Fietsspecialist in Veendam of Winschoten.

Enkele tips voor het onderhoud van uw fiets:

  • Stel het onderhoud van uw fiets niet te lang uit, dit kan grote reparaties voorkomen.
  • Reinig uw fiets niet met een harde waterstraal, deze blaast het vet uit de lagers.
  • Het is belangrijk om uw ketting bij tijds te reinigen, door middel van een kettingreiniger en een goed smeermiddel wat juist vuil afstoot i.p.v. vuil aantrekt. Kijk hiervoor ons op de site van www.airolube.nl wij hebben hun artikelen in onze beide winkels!
  • Controleer minimaal een keer per maand uw bandenspanning, voor de meeste fietsen geldt een bandenspanning van 3,5 a 4 bar. De exacte bandenspanning staat op de buitenzijde van de buitenband. Dit voorkomt snelle slijtage aan de buitenband en uw fiets blijft lekker soepel fietsen.
  • Lees altijd uw gebruiksaanwijzing bij het opladen en ontladen van uw accu, dit verschilt namelijk veel tussen de verschillende merken. Houd ook uw accu tijdens de periode dat u de fiets weinig gebruikt in de juiste conditie. Dit verlengt de levensduur van uw accu.

Een greep uit onze collectie:

Urban Arrow Family
Urban Arrow Family
MAKKI LOAD HMB Black/Ivory  SE  (mat)
MAKKI LOAD HMB Black/Ivory SE (mat)
BATAVUS FIER-3  ENVIOLO SMOKINGBLACK
BATAVUS FIER-3 ENVIOLO SMOKINGBLACK
BATAVUS FIER-2 NX5 SMOKINGBLACK
BATAVUS FIER-2 NX5 SMOKINGBLACK
Onze merken: