Onderhoud of reparatie van uw fiets nodig?

Bij Meijer de fietsspecialist in Veendam en Winschoten weten we hoe belangrijk het voor onze klanten is om snel en vakkundig geholpen te worden. Niet alleen tijdens een aankoop maar juist ook daarna. Dit maakt bij ons het verschil!

Mocht uw fiets onderhoud nodig hebben kunt u altijd bellen of langskomen in onze winkels om een onderhoudsbeurt in te plannen.  Wij streven er na om uw reparatie zo snel mogelijk klaar te kunnen maken. Natuurlijk kan het zijn dat een bepaald onderdeel niet leverbaar is dan duurt het iets langer dan uw normaal van ons gewend bent. Dan kunt u gebruik maken van onze leenfietsen zowel een gewone stadsfiets of een e-bike dit is vanzelfsprekend kosteloos. 

Geschoold en gecertificeerd gaan wij aan de slag!

In onze beide vestigingen in Veendam en Winschoten kunt u rekenen op geschoolde monteurs die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Of het nu gaat om een kinderfiets of een elektrische fiets, iedere reparatie wordt met zorg uitgevoerd. Bij Meijer de Fietsspecialist in Winschoten is een monteur aanwezig die gespecialiseerd is in de Racefiets en Mountainbike. 

Wij werken met de originele delen van Shimano en wij zijn gecertificeerd Shimano Service Center. 

balie

Wist u dat uw fiets minimaal één keer per jaar onderhoud nodig heeft?

Wij onderhouden uw fiets graag netjes voor u! 
Stuiten wij tijdens het onderhoud op onvoorziene kosten? Dan nemen wij altijd eerst contact met u op.


Contact opnemen

Tips voor het onderhoud van uw fiets

Onderhoud

Stel het onderhoud van uw fiets niet uit, dit gaat u hogere kosten voorkomen. Kom minimaal 1 keer per jaar langs in onze werkplaats als u dagelijks fietst is het aan te raden om 2 keer per jaar langs te komen.

Ketting reinigen en smeren

Het is belangrijk om uw ketting  te reinigen, door middel van een kettingreiniger en een goed smeermiddel wat juist vuil afstoot i.p.v. vuil aantrekt. Denk dan bijvoorbeeld aan een kettingwax in plaats van kettingolie. Kijk hiervoor ons op de site van www.airolube.nl wij hebben hun artikelen in onze beide winkels!

Opladen en ontladen accu

Lees altijd uw gebruiksaanwijzing bij het opladen en ontladen van uw accu, dit verschilt namelijk veel tussen de verschillende merken. Houd ook uw accu tijdens de periode dat u de fiets weinig gebruikt in de juiste conditie. Dit verlengt de levensduur van uw accu.


Bandenspanning controleren

Controleer wekelijks uw bandenspanning als u uw fiets dagelijks gebruikt, voor de meeste fietsen geldt een bandenspanning van 3,5 a 4 bar. De exacte bandenspanning staat op de buitenzijde van de buitenband. Dit voorkomt snelle slijtage aan de buitenband en onnodig hoge kosten.

fiets
Achtergrond cirkelAchtergrond cirkel